Nőgyógyászat Portál - Üdvözöljük!

Tisztelt látogató!

A honlap hamarosan teljesen megújul, ezzel együtt https protokollra áll át. A nogyogyaszat.eu cím változatlan marad, azonban a könyvjelzőt frissíteni kell!

 

Szülészet-nőgyógyászat

Szeretne eligazodni a szülészet-nőgyógyászat témakörében?
Többet szeretne megtudni a szülészeti-nőgyógyászati problémák és nőgyógyászati betegségek okáról?
A Nőgyógyászat Portál első kézből származó hiteles tájékoztatással áll rendelkezésére. Itt megtalálhatja azokat a szülészeti-nőgyógyászati témákat, amelyek közérdeklődésre tarthatnak számot.

 

Egészség-betegség

A szervezet egyensúlyi állapotának megváltozása betegség kialakulásához vezethet. A testi és lelki egyensúly egyaránt fontos. A lelki folyamatok és a testi történések között ok-okozati összefüggés van. A betegségekkel kapcsolatban elsődleges fontosságú a megelőzés. Ennek része az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás, a szükséges információk ismerete, az időben elvégzett szűrővizsgálatok.

 

Nőgyógyász által elvégzendő legfontosabb szűrővizsgálatok

Méhnyakrák-szűrés, emlőszűrés, Candida szűrés, HPV szűrés, és Chlamydia szűrés. Bizonyos ellenőrzéseket otthon is el lehet végezni, azonban a vizsgálatok többsége speciális szakértelmet és eszközöket kíván, ezért ezzel nőgyógyász szakorvoshoz kell fordulni.

 

Nőgyógyászati betegségek

Itt megtalálja a nőgyógyászati betegségek tüneteit, a kezelési lehetőségeket, és a megelőzés lehetőségeit. Emlőrák, Méhnyakrák, Hüvelyrák, Méhtestrák, Petefészekrák, Szeméremtestrák, Hüvelyfertőzés, HPV, Chlamydia.

 

Nőgyógyász válaszol

Kérdése van nőgyógyászati témakörben? Sok kérdésre a Nőgyógyászat Portálon választ talál, pl. hogyan történik a nőgyógyászati vizsgálat, vagy hogyan történik a méhnyakrák-szűrés?

 

Szülési kalkulátor

Szeretné tudni, mikorra várható a szülés időpontja? Szülési kalkulátor segít abban, hogy kiszámolja, mikorra várható a magzat megszületése.
A kalkulált időpont bár fontos adat, csak viszonyítási pontként szolgál. A magzatok megszületésének csak néhány százaléka várható pontosan ezen a napon. Szülés várható időpontjának kiszámításához kattintson ide, és adja meg az utolsó menstruáció első napjának időpontját.

 

Bejelentkezés nőgyógyászati magánrendelésre

Jelentkezzen be nőgyógyászati magánrendelésre kényelmesen és gyorsan. Telefonos előjegyzés, ld.: Elérhetőség

 

Hasznos információk

-   Nem tudja, hogy hová forduljon a egészségügyi problémájával, betegségével? Magyarországon a háziorvosi ellátás és a patikák ügyeleti rendje, a sürgősségi beutalási rend, valamint a kórházak területi ellátási kötelezettsége meghatározott rendszer szerint épül fel. Lakhely szerint meghatározott, hogy milyen betegséggel, melyik egészségügyi intézményt lehet felkeresni. Két szervezet honlapján érhetők el a naprakész információk. A fekvőbeteg-, valamint a járóbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók területi ellátási kötelezettségének nyilvántartását ld. Területi Ellátási Kötelezettség Nyilvántartás (TEK), valamint ÁNTSZ, a sürgősségi beutalási rendet ld. Országos Mentőszolgálat.

-  Magyarországon forgalomban lévő gyógyszerek hivatalos betegtájékoztató információi a Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet gyógyszeradatbázisban találhatók: ld. OGYEI

-  Családvédelmi Szolgálatok szolgálatok elérhetősége, ld. ÁNTSZ

-  Nem tudja, hogy mit jelentenek a leleten, vagy zárójelentésen szereplő kódok? A BNO kódokról itt tudhat meg többet: Betegségek Nemzetközi Osztályozása, ld. itt